сряда, 30 ноември 2011 г.

Премиера: "Проект България"

„Проект България” има амбицията да изкара хората от сивотата на града и да ги върне отново сред природата. Студенти правят този късометражен филм, за да излеят своите чувства и мисли и за да изразят своя протест към градската реалност. Над какво разсъждава един млад човек под пръските на внушителен водопад или в подножието на величествена скала? Какво го вълнува в шумния и забързан град? Според авторите българинът е забравил за своята България и има нужда, някой да му помогне да я преоткрие.

Зад лентата стоят Александър Марков и Петьо Врачев, студенти по журналистика в УНСС, а в главната роля ще видим актьорския дебют на Николай Марков. Интересен факт, е че с дублажа се заема един от финалистите на Music Idol 3, Димитър Атанасов. 

Авторите не са избрали и случайна дата, за да покажат на света своя „Проект България”. На 5 декември се отбелязва денят на доброволчеството. Те намират символика в това, защото и техният късометражен филм е създаден с подкрепата на много добри хора. С малко средства, но с много желание и ентусиазъм този студентски филм става реалност. Успява да изрази мислите, усещанията, ценностите, недоволството на едни млади творци. Филмът завършва с изключително силни думи: „Помнете, че има чест има и гордост, помнете, че сме обединени, призвани, дарени и благословени от едно - от нашата България“.

И вие можете да гледате този дебют и да подкрепите авторите - 05 декември, от 16:30ч. в зала „Тържествена” в УНСС.



0 коментара:

Публикуване на коментар

За валиден коментар, моля спазвайте следните правила:
1. Всички коментари да бъдат написани на кирилица.
2. Забранява се използват вулгарни, цинични и расистки лозунги.
3. Спамът няма да се толерира.
Коментари, неотговарящи на тези изисквания, подлежат на модерация.