петък, 7 октомври 2011 г.

Кратки начални думи

Днес е 07 октомври. Не сме избирали нарочно тази дата. Намеренията ни даже бяха да стартираме този блог още вчера. Но..

Две думи за две личности.
Четвъртъкът започна с потресаващата новина за смъртта на Стив Джобс. Продуктите и услугите, дело на този гениален и иновационен ум, драстично промениха начина на възприемане на технологията, комуникацията и правенето на бизнес. Стив Джобс си отиде, опитвайки се по свой начин да направи света по-добър.

Днес, от другата, се отбелязват 5 години от убийството на руската журналистка Анна Политковская. Нейните разследвания и разкрития критикуваха властта, изваждайки на показ мръсните тайни на зверства и издевателства. Тя си отиде от този свят, опитвайки се по свой начин да направи света по-добър.

Проектът „Родени с вятъра”.
Днес ние стартираме този блог. Ние сме млади и неопитни, но амбицирани. Не знаем дали притежаваме иновацията на Джобс или критичността на Политковскя, но ще се опитаме. Ще пишем, коментираме, надграждаме. Ще дадем каквото можем, за да допринесем за промяна. Към по-добро, по-хуманно и по-правилно.

Преди да прочетете първата ни статия в този блог [ http://born-with-wind.blogspot.com/2011/10/blog-post_4811.html ], Ви предлагаме да отдадем кратка почит на личностите Стив Джобс и Анна Политковская чрез следното музикално произведение:

1 коментара:

Една каза...

Попътен вятър (където и да сте по Земята) и нека той ви връща в България.

Публикуване на коментар

За валиден коментар, моля спазвайте следните правила:
1. Всички коментари да бъдат написани на кирилица.
2. Забранява се използват вулгарни, цинични и расистки лозунги.
3. Спамът няма да се толерира.
Коментари, неотговарящи на тези изисквания, подлежат на модерация.